Fisk, fjerkræ, hovedret 4 personer
1 kg kalkunbryst
200 g laks
1 rødløg
1 dl fløde
1 æg
Koriander
Basilikum
Hvidløg
Ingefær
Salt og peber
Marinade:
4 dl yoghurt naturel
2 spsk karry
1 lime
2 spsk ahornsirup
Hvidløg
Kør laksen til fars. Rør den med fløde, æg og løg, og krydder den med frisk hakket basilikum, koriander, ingefær og hvidløg. Lad farsen hvile i en halv time.
Løsn skindet fra kalkunbrystet så der dannes en lomme, eller skær en lomme i selve brystet. Fyld farsen i lommen.
Lav en marinade af yoghurt, karry, lime, sirup, hvidløg og salt. Hæld marinaden over kalkunbrystet, og lad det trække 1-2 timer i køleskab.
Sæt kalkunbrystet i ovnen ved 200° i ca. 25-30 min.
Serveres med jasminris og sovs eller dressing efter egen smag. Evt. kan marinaden bruges som grundlag for en dressing.
Kilde: Kent Jensen