Kategorier

Persisk kyllingekebab

Kød:
1 kilo kyllinge- eller kalkunbryst, skåret i tern på 3 cm

Marinade:
½ deciliter hjemmelavet yoghurt
1 finthakket forårsløg
2 store, knuste fed hvidløg
60 gram hjemmeristede cashewnødder
2 tsk stødt spidskommen
evt. lidt stødt chilipeber
salt og peber fra kværn

Dressing:
3/4 liter hjemmelavet yoghurt
4 spsk hakket frisk mynte
salt og peber

Marinade og kød: Blend alle ingredienserne til marinaden sammen til en puré. Vend kødet heri og stil det tildækket på køl i mindst 4 timer, gerne natten over. Stik kødet på bambusspyd, som har ligger i blød i koldt vand i mindst 30 minutter. Grill kødet over glødende kul i godt 7 minutter på hver side, eller til det er gennemstegt.

Dressing: Lad yoghurten dryppe af i godt 2 timer i en sigte, foret med et rent viskestykke – eller i et kaffefilter. Rør den afdryppede yoghurt sammen med mynten og smag til med salt og peber fra kværn.

Kebab’en kan spises lige fra grillen eller pakkes ind og spises kold ved en picnic. Kødet smager dejligt svøbt i salat.

Kilde: Månedsmagasinet In, nr 8, 23. juli 1998, side 91

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>