Kategorier

Lakrids is

4-6 personer

Den er ikke helt almindelig denne is, men ualmindelig god!!

25 g engelsk lakrids fra apoteket
1 dl sukker kogt sammen med 1 dl. vand til en sukkerlage
100 g sukker
6 æggeblommer
5 dl fløde 13%

Først laves en lille portion sukkerlage, der tilsættes lakridsen og tages fra varmen. Rør af og til, så opløses lakridsen efterhånden og danner en ekstrakt, som isen skal smages til med.
Fløden koges op med sukkeret, og imens piskes æggeblommerne sammen. Lidt af den kogende fløde piskes sammen med æggeblommerne, gryden tages fra varmen og ægge-fløden hældes ned i resten af den hede fløde. Rør omhyggeligt!! Smag cremen til med lakridsekstraten (vi brugte kun omkring halvdelen, men det må være en smagssag), hæld massen i en form, og frys den ned.
Serveres evt. med jordbær-kompot eller friske jordbær.

Kilde: Hans Beck Thomsen – Ugebladet Hendes Verden nr. 19/1997, Søren Mogensen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.