Kategorier

Lagkage med orange-chokoladecreme

3 bunde:

4 æg
100 g flormelis
65 g hvedemel
65 g majsstivelse
1 tsk bagepulver

Orange-chokoladecreme:
300 g mørk chokolade
½ l piskefløde
reven skal af en 1 usprøjtet appelsin

Pynt:
150 g overtrækschokolade
appelsinskal
citronmelisse

Bundene: Pisk æggene med flormelis, til massen er lys og luftig, mindst 5 min. Bland hvedemel, majsstivelse og bagepulver og vend det i æggemassen. Fordel dejen i tre lagkage- eller springforme (20 cm i diameter). Bages ved 225 C i 8-10 min.

Chokoladecreme: Smelt chokoladen i vandbad. Tilsæt fløde og rør rundt, til massen er ensartet. Tilsæt den revne appelsinskal og sæt cremen til afkøling i køleskab, når den er helt kold piskes den til stift skum. Læg lagkagen sammen med cremen, smelt overtrækschokoladen og smør den ovenpå. Pyntes med tynde appelsinstrimler og citronmelisse.

Kilde: Thomas Broch

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>