Kategorier

Kyllingepate

ca. 8 personer

½ kg kråse og hjerte
¼ kg kyllingebryst med skind
¼ kg kyllingebryst uden skind
150 g kyllingelever
150 g løg
15 g smør eller margarine
30 g hvedemel
2 æg
1 dåse (80 g) champignoner med lage
1 spsk salt
¼ tsk peber
¼ tsk timian
¼ tsk Herbes des Provence

Gele:
4 blade husblas
¼ liter and
¼ hønsebouillonterning
1 par dråber kulør

Kog kråser og hjerter i 2 timer. Brug halvanden dl af vandet til pateen. Indstil ovnen på 150 grader. Hæld en liter vand i bradepanden. Hak kråser, hjerter, lever og kyllingebryst med skind én gang gennem kødhakkeren. Skær kyllingebryst uden skind i tern. Hak løgene og brun dem lidt. Rør alle ingredienserne sammen til en fars. Kom farsen i patéform og bag den ca. halvanden time. Prik i den – når kødsaften er klar, er patéen gennembagt. Eller mål med et stegetermometer i midten af patéen, ved 80 grader er den færdig. Sæt patéen til afkøling.

Geléen laves ved at sætte husblasen i blød i 10 minutter i koldt vand. Opløs den derefter i kogende vand. Tilsæt bouillon og kulør. Hæld den kogende gele over patéen. Pynt med f.eks. champignoner og tørret rød peber.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>