4 portioner
Kyllingelår:
12 Kyllingelår
1 ½ dl Kokosmælk
Salt, peber og mel
1 ½ dl Hønsebouillon
Stærk madraskarry
2 Faste mangoer
70 g Smør
Kokosmælk:
50 g Reven kokosnød, tørret eller frisk
1 ½ dl Mælk
Tilbehør:
Løse ris (gerne Basmati)
Kokos- og bananchips
Tips: Kokosmælken kan i en snæver vending erstattes med piskefløde.
Kokosmælk: Overhæld kokoskødet med kogende mælk og lad blandingen trække i 15 minutter. Derefter hældes den i en si, beklædt med tyndt stof. Lad væden dryppe af. Pres kokosmelet godt ud (vrid evt. klædet), kassér det og gem væden.
Kyllingelår: Lav et snit rundt om “ankelen” på hvert kyllingelår. Skær igennem til benet og fjern skind og brusk. Træk de lange flipstiverlignende sener ud – brug fingrene og pincet eller tang. Gnid lårene med salt, peber og karry og vend dem i mel. Brun dem på alle sider i halvdelen af smørret på en pande. Tør panden med lidt køkkenrulle og smelt resten af smørret i den. Svits en spiseskefuld karry i smørret. Spæd med bouillon og kog saucen op under omrøring. Skræl mangoerne og skær frugtkødet fra den flade sten i tykke både. Læg mangostykkerne i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Fordel lårene ovenpå og hæld saucen over. Læg låg eller alufolie over fadet og sæt det i den 200° varme ovn i ca. 35 minutter. Fjern låget 5-10 minutter før endt stegetid.
Kilde: Alt om Mad, 1/1994