Kategorier

GRILLET KYLLING MED KOKOS-CHILI SAUCE

Der anvendes :
1 god kylling på ca. 1200 gram
4 fed hvidløg
4 skalotteløg eller 1 løg
2-3 røde chilipeber
evt. 1 tsk. rejepasta
0,5 dl. olie
5 dl. kokosmælk
1 limefrugt
2 kaffir-lime blade eller laurbærblade
2 spsk. brunt sukker
evt. 1 stk. citrongræs
salt og peber
1 rød chili til pynt

Fremgangsmåde :
1 : Skær kyllingen i otte portionsstykker. Pil hvidløg og løg og skær dem i mindre stykker. Blend dem grynede med chilipebre og rejepasta. Rist blandingen i 2 spsk. olie i en sauterpande til det dufter – pas på at det ikke brænder på.

2 : Vend kyllingen i pastaen og lad den tage farve på alle sider. Tilsæt kokosmælk, lidt af gangen, 1 spsk. limesaft, kaffir-lime blade og citrongræs, som er skåret i to længder og basket med en kødhammer eller siden af en tung kniv.

3 : Rør omhyggeligt til at er blandet. Bring panden i kog, skru ned på lille blus og lad kyllingen koge småt i ca. 30 minutter. Rør et par gange undervejs.

4 : Tag kødet op med en hulske og læg det i en bradepande. Pensl stykkerne med lidt olie og læg dem under grillen til de har god farve på begge sider.

5 : Kog imens saucen ind og smag til med salt og peber. Anret kyllingen på et fad, hæld saucen over og pynt med røde chiliringe.

Server løse jasmin eller basmati ris til.

Kaffir-lime blade fås frosne eller tørrede i butikker med orientalsk udvalg. De giver en raffineret parfumeret smag til retten.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.