Kategorier

Kylling i Riesling

Kylling, Champignon, Ovnret – Personer: 4

1 kylling (1300-1400g)
3 spsk cognac (kan udelades)
2 løg
4 dl Riesling hvidvin
250 g champignon
1 spsk majsstivelse
1 dl fløde
1 dl creme fraiche 18%
1 tsk salt
peber
2 spsk frisk hakket persille

Kyllingen deles i 6-8 stykker. Stykkerne brunes på begge sider, først med skindsiden nedad. Overflødig fedt hældes fra. Evt. cognac hældes ved og antændes (husk først at slukke for emhætten!). Løgene hakkes. Løg og vin tilsættes. Snurrer under låg i ca. 40 min. Majsstivelsen udrøres i fløde og creme fraiche og røres i. Champignonerne renses og skæres i kvarte. Champignonerne tørristes på en pande og tilsættes. Retten koges igennem og smages til. Kommes i et serveringsfad og drysses med persille.

Tilbehør: Flütes og dampede gulerødder og sukkerærter.

Drikkevarer: En god Riesling fra Alsace.

Kilde: Andre Dewald, 04 Maj 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>