16 stk.
100 g smør
1½ dl fløde eller mælk
25 g gær
1½ spsk sukker
¼ tsk salt
300 g mel
Fyld:
remonce af 50 g søde mandler
5 stk bitre mandler
50 g blødt smør
50 g lys farin
1 tsk vanilie
Pensling:
sammenpisket æg
Pynt:
snittede mandler
Smelt smørret og tilsæt fløden. Smuldr gæren i en skål, og rør den ud med vædsken. Tilsæt sukker, salt, æg og mel, hold lidt tilbage. Slå dejen godt igennem, og tilsæt resten af melet. Lad dejen hæve et lunt sted, ca. 40-60 min. Skyl mandlerne og findel dem i blender eller i persillekværn. Rør smør og sukker godt. Tilsæt mandler og vanille. Tag dejen ud på bordet og arbejd den godt igennem. Del den i 2 kugler, der hver rulles ud til en cirkel, som deles i 8 trekanter. Læg lidt remonce på hver trekant og tril dem til horn. Lad dem efterhæve 20-30 min. Pensl hornene og pynt dem med mandelsnitter.
Bagetid: ca. 15 min. ved 200° .