(4 stk)
1/2 liter færdiglavet kartoffelmos
2 dl kærne, eller tykmælk
50 g gær
1 spsk salt
200 g sirup
1 spsk finthakket pomeranskal evt
anis eller fennikel
225 g rugmel
500 g hvedemel
Til pensling:
1 spsk sirup
1 spsk kogende vand
Bland kartoffelmos og mælk i en skål. smuldr gæren i og tilsæt salt, sirup og pomerranskal. (Hvis man gerne vil have brødet krydret tilsættes også anis og fennikel efter smag).
Tilsæt rugmelet og ælt hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er blank og smidig. Lad dejen hæve under et klæde i ca 3 min.
Ælt dejen igennem og form den til 4 runde brød der lægges på en beklædt bageplade. Lad brødet hæve ca 30 min. mere under et klæde. Bages i ca 35 min. ved 200 grader. Lige før brødet er færdigt pensles der med Sirupvand.