Kategorier

Kold tomatsuppe – gazpacho

(2 personer)

1/2 kg tomater
300 g agurk
1 rød peberfrugt
50 g renset løg
2 fed hvidløg
2 spsk oliven olie
3/4 spsk lys vineddike
salt
peber
sukker
1 tsk paprika
evt. et par mynteblade
1 1/2 dl knust is

Tilbehør:
hårdkogt hakket æg
stegt hvidløgsbrød

Skold og flå tomaterne. Skær tomaterne i mindre stykker. Skær agurkerne i kvarte og fjern kernerne. Skær agurken i mindre stykker. Rens peberfrugten og skær i mindre stykker. Hak løg og hvidløg groft. Kom alle disse grøntsager i en blender eller food-processor. Tilsæt evt mynte (frisk). Blend alle grøntsager på en gang i blender eller food-processor. Blend ikke for længe, der skal være lidt “klumper”. Hæld suppen i en skål og rør olie, eddike og kryderier i og rør rundt. Sæt skålen i køleskab min. nogle timer. Kan stå til næste dag. Ca. 20 min førend servering tilsættes is. Smag suppen til med kryderier. Server med hakket æg og ristet hvidløgsbrød og evt oliven.

Kilde: Frit efter Berlingske Tidende d. 3 august 1994, Indsendt af Morten Andersen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>