Kategorier

Kogt oksebryst med sursød sovs

4 portioner

800 g oksetværreb uden ben
1½ liter vand
4 porrer
salt
10 hele sorte peberkorn
8 mellemstore gulerødder
400 g kartofler
1 dl fedt fra suppen
75 g mel
½ – 1 dl eddike
1 dl sukker

Bring vandet i kog og kom kødet i. Inden det begynder at koge igen, skal det lige skummes for det grums (æggehvidestoffer), som samler sig på toppen. Skær toppen af porrerne og skyl dem grundigt. Kom dem i gryden til kødet sammen med salt og peberkorn. Lad kødet koge sagte i 1½ time. Skræl gulerødder og kartofler og kom dem i gryden sammen med de rengjorte porrer og lad dem koge med de sidste 30 min.

Sovs: Skum fedtet fra suppen og bag det sammen med melet i en gryde. Kom eddike og sukker i. Lad det bage sammen under omrøring, inden det spædes med suppen lidt efter lidt, indtil sovsen har en passende konsistens. Smag til.

Server kødet i skiver sammen med grøntsager og sovs.

Kilde: Ude og hjemme – Grethe Pedersen – Frank Larsen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.