Kategorier

Kogt oksebryst

1½ – 2 kg oksebryst eller oksetværreb
vand
2 – 3 gulerødder
1 – 2 løg
2 porrer
salt
hele peberkorn

Tilberedningstid: ca 3 timer (afkølningstid ikke medregnet)

Skrab og skyl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Pil løgene og del dem i mindre stykker. Rens porrerne, skyl dem grundigt og skær dem også i mindre stykker. Kom kødet i en gryde sammen med de istandgjorte urter. Kom så meget vand ved, at det lige akkurat dækker, og tilsæt salt og nogle få hele peberkorn. Bring vandet langsomt i kog, skum omhyggeligt og lad kødet koge for svag varme i ca 2½ time, eller til det er så mørt, at man nemt kan trække benene ud af det. Tag så kødet op af gryden og stil det til afkøling, evt under let pres. Inden serveringen skæres kødet id i meget tynde skiver, og man kan servere det med den traditionelle peberrodssalat.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.