Kategorier

Klejner, tykke

500 g mel
150 g smør
50 g sukker
3 æg
ca. ½ dl fløde
1 tsk hjortetaksalt
reven skal af 1 citron

Sigt hjortetaksaltet sammen med melet. Kom alle ingredienserne i et fad eller røreskål og ælt det hele godt igennem til en ensartet dej. Lad dejen hvile på et køligt sted i ca. 15 min. (evt. i køleskab). Udrul dejen til ca. ½ cm tykkelse, skær den ud med en kage-klejnespore til firkanter (ca. 8×2½cm), skær en ca. 2 cm ridse i midten af hver firkant til vridningen. Koges i palmin (ca. ½ kg). Klejnerne vendes i det kogende fedtstof med en hulske, så de bliver ens gyldne på begge sider. Kogetiden er ca. 2½ min. Lægges på fedtsugende papir.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>