Kategorier

Kattens kødboller

Børnene slår katten af tønden 8 – 12 personer

1 kg hakket oksekød
80 g lange ris
2 æg
salt
peber
1 ds (298 g ) kondenseret tomatsuppe
50 g smør
1½ dl creme fraiche
Chutney

Hæld risene i en kasserolle med 1½ dl vand og lidt salt. Kog dem i 10 minutter. Kog dem i 10 minutter. Tag kasserollen fra varmen, og lad risene stå endnu 5 minutter under låg. Rør en fars af hakket kød, ris, æg, salt, peber og 8 spsk af den ufortyndede suppe. Form den til valnøddestore boller, der brunes på panden i smørret. Læg bollerne i et ovnfast fad og lad dem stege færdig i ovnen ved 180 grader i 30 minutter, til de er gennemstegte. Rør resten af tomatsuppen med så meget cremefraich, at det bliver til en tyk dyppelse, der smages til med chutney.

Kilde: Mine 100 bedste opskrifter fra jul til påske af Mona Giersing – Lademanns lommekogebøger

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.