Kategorier

HAKKEBØF MED BLØDE LØG, KARTOFLER OG BRUN SOVS

Der anvendes : til 4 personer

Bøffer af :
500-600 g hakket oksekød så fedtfattigt som udbudet og pengepungen er/tilbyder. Alternativt anvendes kalvekød
En halv grøn peberfrugt
Det hvide og det lysegrønne fra en porre, begge dele finthakkes
Havsalt og friskkværnet sort peber

Bløde løg :
2 zittauerløg
2 rødløg
1 dl lys balsamico, hvidvinseddike eller ufarvet husholdningseddike
Havsalt og friskkværnet peber

Sovsen af :
2 bananskalotteløg eller 4 alm. skalotteløg finthakkes
Kviste af frisk rosmarin – eller 1 tsk. tørret rosmarin
1 dl soja – Tamari, ex. fra Urtekram (SuperBrugsen eller helsekosten) eller Kikkoman
2 dl vand
1 bæger (500 g) fromage frais – tages ud i god tid og står i stuetemperatur, røres i skål nær ilden
Friskkværnet sort peber, skal ikke saltes pga. soja’en, som er salt.

Serveres med:
4-500 g små kartofler, der vaskes og skrubbes, evt. pilles efter kogning i ca. 12-15 minutter
Fremgangsmåde :

1 : Snit alle løgene og kom dem i et ildfast fad, krydr med salt og peber og hæld eddiken ved. Stil dem i ovnen ved 190 grader indtil de er bløde – ca. 20 minutter. Vend dem evt. undervejs. Er man til søde, bløde løg kan man drysse med 1 tsk. lys rørsukker midt i bagetiden.

2 : Bøfferne formes, krydres og sættes i ovnen i ildfast fad ved 190 grader i 10 minutter. Væsken hældes fra og det finthakkede porre-peberfrugt lægges på bøffen, som bages færdig i yderligere 5 minutter.

3 : Kog kartofler i letsaltet vand.

4 : Kom skalotteløg i en gryde og kom soja ved, når de bider i bunden af gryden og vand og rosmarin. Lad koge sagte/simre i 15 minutter. Si væsken og kog den op, så den er så varm som muligt. Fromage fraisen, der er taget ud på forhånd og rørt i en skål nær ilden, for ikke at køle sovsen voldsomt ned, piskes i.

Tip – kartoflerne kunne sprayes med god olivenolie ved servering, eller der kunne tilføres kogevandet en spsk. god olivenolie. På meget fine – og fede – restauranter koges alle grønsager i 2/3 vand og 1/3 olivenolie. Det er nok af energimæssige og økonomiske årsager lige vel meget.

Kilde : Danmarks Radio, Programmet max. 30%

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.