Auberginer, grøntsager
350 g aubergine i mindre tern
1½ tsk groft salt
225 g grofthakket rødløg
25 g smør
1 dåse hakkede tomater (400g)
2 fed hvidløg
3/4 tsk groft salt
friskkværnet peber
225 g bladselleri i tynde skiver
600 g kogte kolde kartofler i skiver
3 dl Mornay sauce
2 spsk revet Grana ost
Tilbehør:
groft brød.
Bagetid: Ca. 25 min. ved 225°.
Mikrobølgeovn: Fordel kartoffelmousakaen i 2 fade ( ca. 15 x 25 cm.) Og dæk dem løst med plastfilm. 1 fad ad gangen i mirkobølgeovnen: ca. 15 min. ved halv effekt.
Kom auberginetern og salt i en skål og lad det stå tildækket i køleskabet i ca. 20 min. Skyl aubergineternene i vand og lad dem dryppe af i en sigte. Svits løgene i smeltet smør i en gryde i ca. 2 min. Tilsæt aubergine, tomater og hvidløg. Kog aubergineblandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag til med salt og peber. Tag gryden fra varmen og tilsæt bladselleri. Læg kartoffelskiverne i bunden af et smurt, ovnfast fad ( ca. 22 x 30 cm ) og fordel aubergineblandingen herover. Hæld Mornay saucen over retten og drys med Grana. Bag retten midt i ovnen.
Tip: Kartoffelmousaka kan serveres til stegt lammekølle.