Kategorier

Karry med lam

Hovedret, Lammekød, Gryderet – Personer: 4

1 Lille lammebov
1 Løg
2 Fed hvidløg
Smør eller Margarine
3 ts Karry
1 Revet æble
3 dl Bouilion
½ Bæger creme fraiche
Salt & Peber

Kødet skæres fra benene og derefter i tern. Løget hakkes og svitses i fedtstoffet, til de er klare. Karryen tilsættes og svitses et par min. med løgene, indet det revne æble kommes i. Kødet brunes på panden og lægges i gryden. Der spædes med bouilion, til kødet er knapt dækket. Der krydres med salt og peber, og creme fraichen tilsættes. Lad retten snurre under låg ved svag varme, til kødet er mørt, ca. 45 min. Karryretten serveres med løse ris. Hvis nogle ønsker retten extra stærk, kan man serveres mango chutney til.

Tips: Man kan koge bouilion på lammeben, afpuds samt lidt grønsager.

Tilberedningstid: Ca. 1 time

Kilde: Michael Aggerholm, 27 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.