Kategorier

Lammegryde med kantareller

Hovedret, Lammekød, Gryderet – Personer: 4

1 l friske kantareller, eller 2 dåser konserverede – 100g
2 kviste timian, eller 1 tsk tørret
2 spsk hvedemel
500 g lammebov uden ben
smør eller margarine
2 dl bouilion
evt. lage fra svampene
2 dl piskefløde
salt & hvid peber

Kødet afpudses og skæres i tern. på 3X3 cm. Kantarellerne renses uden brug af vand, og skæres evt. i mindre stykker. Lagen fra de konserverede sies fra og gemmes. Kødet brunes i fedtstof. Kantarellerne tilsættes og svitses til væden er fordampet. Melet drysses over og der røres til melet er opsuget. Der spædes med bouilion og evt. lidt svampelage og krydres med salt og peber. Koges ved svag varme under låg i ca. 15 min. Fløden tilsættes og retten koges yderligere ca. 15 min. til kødet er mørt. Der smages til med timian og retten serveres med kartofler og salat.

Tilberedningstid: Ca. 40 min.

Kilde: Michael Aggerholm, 29 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>