Meats 6 personer
1500 g kalvebov med ben
25 g smør
2 dl vand
1 tsk groft salt
1 tsk grønne peberkorn i lage
1 tsk tørret esdragon
Kvarksauce:
100 g kvark naturel
2 spsk hvedemel
½ dl piskefløde
1 tsk grønne peberkorn i lage
Kulør
Tilbehør:
kartofler
ærter
gulerødder
blomkål.
Skær nogle snit i bovens fedtkant og brun den i gylden smør i en gryde. Hæld vandet ved og tilsæt salt, afdryppede, hakkede peberkorn og esdragon. Lad boven stege ved svag varme og under låg i ca. 1 time og 45 min. Vend boven et par gange. Tag den derefter op og hold den varm.
Kvarksauce: Rør kvark og mel sammen. Tilsæt fløde og 1 dl af skyen. Pisk kvarkblandingen i den kogende sky. Tilsæt afdryppede, hakkede peberkorn og lad saucen koge godt igennem. Tilsæt evt. kulør og smag saucen til.