Hovedret, kalvekød, festmad 4 personer
1 kg kalvesteg
20 g smør
Salt og peber
2 løg
2 gulerødder
1 laurbærblad
10 hele peberkorn
3 dl vin rosé
3 dl kalvebouillon
1 rød peberfrugt
2 spsk majsstivelse
Forslag til tilbehør:
kogte kartofler
en blandet salat af f.eks. Lolla rossa, æblestykker og karse
flüte
Stegen brunes i fedtstoffet, på alle sider i en stegegryde. Stegen krydres godt med salt og peber. Løg og gulerødder skæres i mindre stykker og lægges i gryden sammen med laurbærblad og peberkorn. Vin og bouillon hældes over og varmen dæmpes. Simrer under låg i ca. 45 min. eller til et stegetermometer viser 60-65°. Kødet tages op og hviler i ca. 20 min, før det skæres i tynde skiver. Stegeskyen sies, og hældes tilbage i gryden. Saucen koges ind til ca. ½ liter. Peberfrugt skæres i meget små tern og tilsættes. Majsstivelse udrøres i lidt vand, piskes i og koges igennem. Saucen smages evt. til med salt og peber.
Tilberedningstid: 1½ time heraf arbejdstid: 20 min
Energi pr. pers: 1860 kilojoule (445 kcal)
Energifordeling: Protein 38% – 42 g kulhydrat 44% – 48 g fedt 12% – 5 g alkohol 6% – 5 g
Læs denne her.
Birgit