Kategorier

Kalkun veronique

Hovedret, Mikrobølge, Fjerkræ – Personer: 4

450 g Kalkunbryst skåret i små stk.
25 g Hvedemel
2½ dl varm hønsebouillon
3/4 dl tør hvidvin eller vermouth
2 tsk friskhakket esdragon
4 tsk Piskefløde
175 g grønne druer uden kerner
Salt & peber
25 g Smør

Pynt:
Friske esdragonkviste
Små ristede brøncroutoner.

Forvarm et stort bruningsfad i 8 min eller efter frabrikantens brugsanvisning. Kom kalkunkødet i fadet med smørret, rør rundt og steg i 5 min på højste effekt. Rør rundt 2 gange under stegningen. Tilsæt melet og derefter bouillon og vin eller vermouth lidt efter lidt. Kog i 2 min på højste effekt, til det begynder at jævne. Rør 2-3 gange under kogningen. Tilsæt esdragon, rør rundt og kog under låg i 10 min på middel effekt. Tilsæt fløde og druer og smag til med krydderier. Kog under låg i 2-3 min på lav effekt for at gennemvarme retten. Må ikke koge. Anret i en opvarmetserveringsskål, pynt med frisk esdragon. Server brøndcroutoner til.

Kilde: Christian Phillip, 31 Jan 94

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>