Kategorier

Javagryde (sate koewah)

Indonesisk, ris, gryderet 6 personer

1500 g skært svine eller Oksekød
4-5 spsk olie
4 dl hakket løg
3 fed presset hvidløg
1 fint snittet grøn peber
1 fint snittet rød peber
1 spsk citronsaft
1 tsk brun farin
3-4 dl okseboullion
1 ds bønnespirer
1 ds bambusskud
1 porre
1 tsk koriander
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt ingefær
1-2 tsk gurkemeje

Kødet skæres i strimler, som brunes i fedtstoffet. Tilsæt hakket løg og presset hvidløg, svits det et øjeblik, inden alle krydderierne, fint snittet peberfrugt og boullion hældes ved. Retten småsnurrer under låg indtil kødet er mørt. Lige inden serveringen blandes velafdryppet bønnespirer, bambusskud skåret i strimler og fintsnittet porre i. Eventuelt kan tørrede, udblødte svampe tilsættes under tilberedningen og koges med.

Tilbehør: Ris, mango chutney, kokosmel, ananas, bananer, peanuts og rosiner.

Kilde: Føtex tilbudsavis d.28/1-96

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.