Kategorier

Indmadspostej

2 store løg
2 store bagekartofler
smør
salt og peber
250 g svinelever
250 g svinekød – gerne med fedt på (frikadellefars)
salt og peber
1 tsk tørret korianderfrø
3 skiver bacon

Løgene snittes og kartoflerne skrælles og skære i små stykker. Løg og kartofler brunes i lidt smør. De dækkes dobbelt op med vand og står og simrer i 25 minutter ved svag varme. De moses ud enten med piskeriset eller i en blender, alt efter hvor grov eller fin postejen skal være. Det afkøles.

Slagteren hakker leveren fint. Leveren blandes med kødet, bacon – der er skåret i stykker – alt og peber, og det hele røres godt sammen med en grydeske. Løgblandingen hældes op i kødet. Massen skal være lind og skal ikke tilsættes æg eller mel.

Massen kommes op i et ildfast fad og bages i vandbad ved 180 grader på mellemste rille i ca. 1 time. Kan evt. fordeles i 2 mindre forme, der så skal bage i 45 minutter.

Servering: Postejen skal helst hvile en dag. Den kan holde sig 1 uge på køl og er fin som forret med stegte champignoner til.

Kilde: Søren Gericke

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>