Kategorier

Indisk Lammecurry

Lammekød, indien, hovedret 4 personer

400 g lammebov
200 g tomater
2 løg
5 hvidløg
1 rød chili
2 grønne chili
1 tsk garam masala
4 tsk karry
3 dl lammebouillon
Salt og peber

Hak tomater, løg, hvidløg og chili fint. Steg det ved god varme i olie indtil det er reduceret til en grødet masse(ca. 20 min!). Hellere for længe end for lidt.
Lammekødet skæres i passende stykker, og afpuds + evt. knogler koges med vand. Kødet kommes i tomatmassen sammen med garam masala og en god karry. Kødet steges 5-10 min hvorefter 3 dl lammefond tilsættes og retten simrer til kødet er mørt.
Retten kan evt. jævnes hvis man synes, men det er næsten synd. Som retten er, kan man skelne de enkelte krydderier i retten, og opnår en raffineret smagsoplevelse.
Serveres med gode ris og evt. et grøntsagstilbehør bestående af kogte kartoffeltern og blomkålsbuketter som steges/koges i rigeligt smør inden der tilsættes (friske) ærter og retten gennemvarmes. En god modvægt mod de stærke smagsoplevelser i lammecurryen. Absolut mere end det lyder som!

Kilde: Kent Jensen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.