Kategorier

Hvidløgstærte

Dej:
250 g mel
75 g smør eller margarine
3 spsk olie
3 spsk vand
salt

Fyld:
150 g skinke
2 løg
2 fed hvidløg
150 g stribet flæsk
1 spsk olie
4 tomater
100 g fed ost

Desuden:
4 æggeblommer
2½ dl fløde
salt
4 æggehvider

Ælt ingredienserne til dejen sammen. Læg den i køleskabet ca. 30 minutter. Efter hviletiden rul dejen ud i en cirkel på et meldrysset bord. Læg den derefter i en velsmurt springform så der bliver en høj kant på ca. 3 cm. Skær skinken i skiver, der lægges på tærtebunden. Pil og hak løg og hvidløg. Skær flæsket i strimler. Varm olien på en pande. Kom flæsk, løg og hvidløg på panden og lad det svitse 10 minutter. Fordel blandingen over skinken. Flå tomaterne og skær dem i skiver; skær også osten i skiver. Fordel skiverne over skinkefyldet. Pisk så æggeblommerne med fløde og salt. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i ægge-flødemassen, der hældes over tærten. Hvidløgstærten bages i ovnen ved 200° i ca. 40 minutter.

Servering: Smager lige godt til frokost eller middag. Bedst varm.

Kilde: Leif Johansen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.