Kategorier

Kinesisk svamperet

20 tørrede kinesiske svampe (Hvis kinesiske svampe ikke kan skaffes, kan man bruge champignon fra dåse (ca. 225 g)).
5 dl varmt vand

Fyld:
1 spsk soyasauce
1 spsk risvin
1 tsk sukker
2 tsk maizenamel
250 g magert svinekød (hakket)
salt
4 vandkastanier (fra dåse)
2 spsk olie
½ bundt persille

Desuden:
2 spsk soyasauce

Hæld det varme vand over svampene og lad dem trække heri ca. 30 minutter. Lad dem dryppe af i en si. Gem vandet. Stilkene på svampene skæres af, de er for seje og kan ikke bruges. Bland soyasauce, risvin, sukker og maizena i en skål. Rør derpå svinekødet og hakkede vandkastanier i. Varm olien op på en stor pande og fordel fyldet over. Skyl persillen og del den i små duske. Fordel dem pænt over fyldet. Steg retten ca. 1 minut til den er brun på undersiden. Hæld 4 – 6 spsk svampevand ved, læg låg på og steg retten færdig på ca. 15 minutter.

Servering: Anret svampene med fyldet på et fad. Kog panden af med 2 spsk soyasauce og hæld det over fyldet lige inden serveringen.

Kilde: Leif Johansen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>