Kategorier

Husarsteg med bagte kartofler

4 personer

1-1½ kg nakkekam u/spæk
250 g champignoner i skiver
2 løg i terninger
2 spsk rasp
2 spsk smør
salt
peber
timian
1 spsk mel
4 dl bouillon
4-8 store kartofler
1 bæger creme fraiche

Kødet skæres i skiver – men ikke helt igennem. Champignoner og løg svitses godt i smør på panden, tilsættes lidt rasp og smages til med saæt, peber og timian. Fyldet fordeles mellem skiverne, som holdes sammen med kødpinde eller tandstikkere. Stegen lægges i et ovnfast fad. Melet drysses jævnt henover kødet, og bouillonen hældes i bunden af fadet, som sættes i ovnen, der er forvarmet til 200 grader ca. 1 3/4 time. Der lægges evt. stegefilm over. Kartoflerne skrubbes godt og bages i ovnen den sidste time af stegetiden. Skyen smages til og jævnes bl.a. med lidt creme fraiche.

Servering: Husarstegen skæres igennem, anrettes på et fad sammen med de bagte kartofler og serveres med skysovsen og resten af creme fraichen.

Kilde: Margit Bødker

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.