Kategorier

Huevos con tortilla, tortilla-omelet

Mexicansk 4 personer

3 stegte tortillas
4 spsk olie plus ekstra til friture
½ hakket løg
4 store æg
1 tsk vand
6 stilke persille
2 grønne chilipebre
1 knivspids salt
1 knivspids friskkværnet sort peber
6 spsk Salsa de Jitomate

Del tortillaerne i mundrette stykker. Varm olien til stegning i en frituregryde og steg tortillastykkerne, til de er blevet gyldenbrune (ca. 3 min.) Skyl persillen, fjern de groveste stilke og hak resten fint. Varm 4 spsk. olie på en stegepande og sautér det hakkede løg. Pisk æggene let sammen med vandet og kom blandingen på panden sammen med persille, chilipebre, tortillastykker, salt og peber. Rør langsomt rundt ved at flytte æggemassen til den ene side og hælde stegepanden let, så æggemassen bliver jævnt stegt.når omeletten er stegt på den ene side vendes den ved at lægge den på en tallerken, lægge stegepanden over og vende det hele. Steg den anden side ca. et minut. Omeletten skulle nu være rund og ca 2½ cm tyk. Bred tomatsaucen ud over omeletten og servér den varme med varme Frijoles Refritos til.

Kilde: Lars Olesen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.