Kategorier

Honningkagehjerter

450 g honning
200 g mørk farin
100 g smør
1 tsk stødt allerhånde
1 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt kanel
1 tsk natron
ca 750 g mel

Glasur:
150 g flormelis
1 æggehvide
1 – 2 tsk eddike eller citronsaft

Tilberdningstid: Ca 40 min

Hviletid: Mindst 1 time, gerne natten over

Bagetid: Ca 15 min

Kom honning, farin og fedtstof i en gryde og smelt det sammen for svag varme. Lad blandingen køle af.

Bland melet med alle krydderierne, rør denne blanding i den afkølede sirupsblanding og ælt dejen sammen, hvorefter den stilles til afkøling, mindst 1 time, gerne til næste dag.

Når dejen er meget kold, rulles den ud til en plade på ca ½ cm tykkelse og stiikes derefter ud i store eller små hjerter med forme, eller hjerterne kan skæres ud med en skarp kniv. Læg hjerterne på en bageplade beklædt med pagepapir og bag dem 15 min på midterste ribbe i en ca 200 grader varm ovn. Rør glasuren sammen og pynt hjerterne. Skriv evt. forskellige navne på med glasuren. Man kan også pynte hjerterne med gammeldags glansbilleder, f.eks. med julemotiver.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>