Kategorier

Honninggifler

(15 stk.)

75 g dulle
5 dl letmælk
50 g gær
½ tsk salt
2 spsk honning
1½ dl sesamfrø
13-14 dl hvedemel

1 sammenpisket æg til penslingen
½-1 tsk groft salt til garneringen

Smelt fedtstoffet og bland med mælken, varm til 37º. Rør gæren udi lidt af væsken. Tilsæt salt, honning, sesamfrø og resten af væsken. Tilsæt det meste af melet (gem 1 dl til æltningen) og rør dejen kraftigt, gerne i maskine 5-10 min, til dejen er blank, smidig og slipper skålens sider.
Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 min. Tag dejen op på et melet bord og ælt den igennem. Del dejen i 3 stykker og rul hver del ud til en cirkel, ca. 25 cm i diameter.
Sæt ovnen på 225º.
Skær så 5 trekanter ud af hver cirkel. Rul trekanterne løst sammen med start i den bredeste ende. Læg giflerne på en plade med bagepapir og lad dem hæve under et klæde i ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg og drys lidt grovkornet salt over.
Bag midt i ovnen 12-15 min.
Lad dem køle af på en rist under et klæde.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>