Kategorier

Hjemmelavet pasta

300 g durumhvedemel
3 æg
1 tsk salt
1 spsk olivenolie

Læg melet i en bunke på bordet og lav en fordybning. Kom æg, alt og olie i fordybningen.
Pisk med en gaffel æg, salt og olie sammen. Lidt efter lidt piskes melet i dejen.
Når lidt over halvdelen af melet er i dejen, æltes resten i. Det er vigtigt at ælte dejen grundigt. Er der mel tilovers sigtes det og bruges, når dejen skal udrulles. Dejen kan også mixes sammen i foodprocessor.
Opbevar dejen under et fugtigt klæde. Del dejen i 3 stykker. Indstil pastamaskinen på det trin, hvor der er mest plads mellem valserne. Kør nu første hold dej igennem. Fold den i tre og tryk den let sammen med fingrene. Kør den ca. 10 gange igennem på dette trin.
Kør nu dejen igennem på næste trin. Fortsæt med at køre dejen igennem til det ønskede trin. Til båndpasta køres det ud i sidste trin. Lasagneplader køres ud i næstsidste trin.
Skær pastaen i strimler eller hvad man nu har brug for.
Bring 3 L vand i kog og kog derefter pastaen 2-3 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.