Kategorier

Gullasch som i székely

Kødretter 4 personer

600 g magert svinekød -( evt. skinke )
4 spsk svinefedt
3 mellemstore løg
1 tsk knust kommen
½ reven citronskal
1 spsk edelsüss paprika
½ spsk peber
2 spsk tomatkoncentrat
4 kopper vand
500 g surkål
1 mellemstort løg
1 kartoffel
4 spsk cremefraiche
Salt – friskkværnet peber
Evt. en pris sukker

Ungarerne spiser masser af svinekød – det er nok paprikaen der kokker.

Skær svinekødet i passende stykker. Svits dem i en dyb gryde med svinefedtet, de to løg i ringe, det pressedehvidløg, kommen, den revne citronskal, paprikaen, salt og peber. Tomatkoncentratet kommes ved og der røres godt rundt, indtil kødet og løgringene er brune. Så spædes vand på og retten simrer under låg i 40 minutter. Ugarerne har bevaret skikken at smage til med sukker, men lad bare være. Til sidst tilsættes cremefraiche – eller sur fløde. Ungarerne spiser surkål og saltkartofler eller brasekartofler til – og den røde ‘okseblod-vin’ passer godt til.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

1 comment to Gullasch som i székely

  • Hans

    Ungrerne spiser ikke Surkål til men Surkålen tilsættes Retten de sidste 2o min.og så rører man creme fraichen eller syrnet fløde til og gennemwrmes.i visse egne koger man også kartoflerne i selve retten,for derved at have en rustik ret.