6 pers.
4 svinehjerter
6 mellemstore gulerødder
2 laurbærblade
salt
10 hele store peberkorn
50 g smør
1½ spsk mel
½ dl vand
Svinehjerterne skylles og renses, den øverste muskel og evt. fedt skæres fra. Hjerterne skæres strimler på en lillefingers tykkelse og tørres tørre i et stykke køkkenrulle. Smørret brunes, og heri brunes hjertestykkerne. Drys med salt og tilsæt gulerødderne, der er skrabet og skåret i skiver. Lad det brune let, inden peberkornene og laurbærbladene kommes i, og der overhældes med vandet. Læg låg på og lad det hele stege for lille blus ca. 1 time. Saucen jævnes med melet, der er rørt til jævning med lidt vand. Smag til. om der skal yderligere salt i, og server gullaschen sammen med en god kartoffelmos.
Tilberedningstid: Ca. 1½ time