Der anvendes:
4 poussiner à 375g
25 gram smør
½ tsk. groft salt
½ tsk. herbes de provence
2 ½ dl hønsebouillon
1 dl rødvin
sauce af:
stegesky fra poussinerne, 3 ½ dl
150 gram cream cheese
evt. kulør
Tilbehør:
aspargeskartofler
Varm frugtsalat af:
200 gram champignoner i kvarte
1 ½ spsk. honning
1 pillet appelsin i små stykker (200 gram)
400 gram halve blå og grønne druer uden sten
½ tsk. groft salt
friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
1 : Skyl og rens poussinerne godt. klip vingespidserne af. Lad smørret gyldne i en stegegryde og brun poussinerne, først med brystsiden ,derefter de andre sider. Drys med salt og herbes de provence.
2 : Tilsæt bouillon og rødvin, og lad poussinerne stege ved svag varme og under låg i ca. 15 min. De skal være gennemstegte. Tag poussinerne op og lad dem hvile tildækket i ca. 15 min.
3 : Sauce : Bring atter stegeskyen i kog. Tilsæt creame cheese og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt evt. kulør og smag til. Si evt. saucen.
4 : Varm frugtsalat : Kom champignonerne i en varm tør pande, og rist dem i ca. 5 min., til de er næsten tørre. Tilsæt honning og lad den smelte. Vend appelsinstykker og druer i. Smag til med salt og peber.