(6 personer)
2 spsk olivenolie
50 g bacon i terninger
1 hakket løg
1 fed presset hvidløg
2 porrer
200 g kartofler
300 g savoykål eller hvidkål
2 stilke blegselleri
1 courgette
1 dåse hvide bønner
300 g grønne bønner (evt. frosne)
300 g ærter (evt. frosne)
3/4 dl hønsekødsbouillon
50 g ris til løse ris
salt og peber
persille
frisk basilikum
friskreven parmesanost
Steg baconterningerne langsomt i olie. Tilsæt løg, hvidløg og porrer i skiver. Lad det brune let. Skær kartoflerne i terninger. Snit kålen i strimler. Skær sellerien i skiver. Flæk courgetten og skær den i skiver. Lad de hvide bønner dryppe af i en sigte. Kom det i gryden sammen med grønne bønner, ærter og bouillon. Lad det koge for svag varme under låg i 20 minutter. Kog imens risene som løse ris. Kom dem i suppen. Smag til med salt og peber og drys med persille og klippede basilikumblade.
Servering: Serveres med reven parmesanost til at drysse over efter behag.
Kilde: Mortens Opskriftsamling