Kategorier

Italiensk minestrone suppe

Suppe, vegetar, italiensk 4 personer

250 g hvide bønner
250 røde bønner
1/4 hvidkålshoved
2 gulerødder
2 blegselleri stilke
2 mellemstore løg
25 g smør
1 spsk olie
2 fed hvidløg
100 g bacon
2 dåse flåede tomater
2 liter bouillon
500 g god spaghetti
250 g grønne bønner
1 tsk basilikum
1 tsk oregano
1 tsk karry
2 spsk hakker persille
Salt
Peber
Revet parmesan ost

Sæt bønnerne i blød, 12 til 24 timer, i koldt vand. Kog dem næsten møre, det tager ca. 1 time.

Alle grønsagerne snittes fint og dampes i smørret tilsat et par spiseskefulde vand, for at undgå at urterne tager farve. Hvidløgsfeddene presses i, bacon skiverne snittes i små terninger, og tilsættes sammen med de flåede tomater, og væden derfra. Det hele bringes i kog, og sættes så til at små koge i ½ time. Bouillonen hældes i, sammen med bønner, og spagetti, samt krydderier. Suppen bringes igen i kog, og skal så koge i 8 – 10 min., hvorefter den smages til.

Ved serveringen drysses den hakkede persille, og lidt af osten over. Resten af osten sættes ind på bordet i en skål for sig.

Selv om ingen italiener med respekt for sig ville servere brød til en suppe, der indeholder pasta, kan man godt servere et groft bondebrød til.

Kilde: Kim Lykkegaard 22-04-1997

Minder om denne opskrift:

1 comment to Italiensk minestrone suppe

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>