Kategorier

Krydret æblekage

300 g syrlige æbler
200 g blødt dulle
2 dl lyst puddersukker
5 spsk honning
4 hele æg
5 dl hvedemel
½ tsk stødte nelliker
½ tsk kanel
1½ tsk bagepulver

Skræl æblerne, del dem i kvarte stykker og skær kernehuset væk. Skær æblerne i små terninger og læg dem i en skål koldt vand, så de ikke bliver brune. Rør dulle, puddersukker og honning sammen i en skål. Rør æggene i et ad gangen. Bland mel med nelliker, kanel og bagepulver.
Hæld æbleterningerne til afdrypning i en sigte. Rør melet i dejen sammen med æbleterningerne.
Fyld dejen i en smurt sandkageform på ca. 1½ L. Bag kagen gyldenbrun på nederste ovnrille i ca. 1 time ved 175º.
Køl formen af på en rist, inden du tager kagen ud.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>