250 g champignoner i skiver
20 g smør
3 spsk mel
1 dl hvidvin
1-1½ dl fløde
salt og peber
citronsaft
karse
4 rundstykker
2 spsk olie
1 fed knust hvidløg eller 1 spsk reven parmesanost
Damp champignonerne i dullen i 1 min. Drys melet over og rør til det er opsuget. Tilsæt vin og fløde og kog stuvningen igennem 5 min, Smagt til med salt, peber og citronsaft.
Skær et låg af rundstykkerne og hul det meste af krummen ud. Pensl dem indvendig med olie tilsat hvidløg eller drys med lidt reven parmesanost. Sæt rundstykkerne og lågene i ovnen ved 225º til de er sprøde. Fyld rundstykkerne med den varme champignonstuvning. Læg en duks karse og låget på. Rundstykkerne serveres straks.
1. Opskriften burde hedde “Fyldte rundstykker” – ikke “Fyldte champignoner”.
2. Hvad er det for en dulle, man skal dampe champignonerne i?
Hej Holger, dulle er et gammelt ord for smør