4 personer
4 mellemstore spiseæbler
1 blodappelsin eller almindelig appelsin
1 kiwifrugt
1 lille klase druer
2 spsk flormelis til glacering
Sovs:
2 passionsfrugter
50 g tørrede abrikoser
60 g sukker
3 dl vand
Abrikossovs: Halver passionsfrugterne, og tag kerner og kød ud. Passionsfrugtfyldet blandes med de øvrige ingredienser i en gryde. Det hele koges til abrikoserne er møre, hvorefter det blendes. Sovsen serveres kold til varme æbler.
Vask æblerne, skær top og ganske lidt af bunden af. Lad stilken blive på. Fjern æbleskroget med en skarp teske eller et specielt jern; tag æblekødet ud uden at beskadige skræl og bund.
Skær skrællen af appelsinen, og skær den ud i fileter. Gentag med kiwifrugten. Bland kiwi, appelsin, druer uden sten og æblekød fra før. Frugtsalaten hældes i de udhulede æbler, æbletoppene lægegs på som låg, og de sættes i et ildfast fad.
Bages i ovnen ca. 10 min. ved 200°. Sigt derefter lidt flormelis ud over æblerne, og start grillen. Æblerne skal være let gyldne. De anrettes varme på den kolde abrikossovs.
Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Let Nok”, 1994 – René Bolvig