Kategorier

Fyldt hvidløgsbrød

(ca. 6 personer)

1 ds. tun naturel (200 g)
1 ds. muslinger (160 g )
2 æbler i tern
1 rød peberfrugt i tern
200 g rejer
25o g fine frosne ærter

4 spsk olie
1½ spsk vineddike
2-3 spsk mild chilisauce eller hot ketchup
½ dl fintklippet dild
1 lille formfranskbrød
4 spsk olie
1-2 fed knust hvidløg

brøndkarse

Hæld væden fra tunfisk og muslinger. Bræk tunen i mindre stykker.
Bland tun, muslinger, rejer, ærter, æble og peberfrugt.
Pisk marinaden sammen og hæld den over salaten. Sæt den koldt indtil serveringen.
Skær et låg af brødet. Skær krummen løs langs kanten og tag forsigtigt hele krummen ud.
Bland olie og knust hvidløg. Pensl brødet udvendig såvel som indvendig med olien. Pensl også låget. Skær krummen i pæne skiver, og pensl også dem med olie. Sæt brødet på bageplade, læg låget og brødskiverne ved siden ag. Var, brødet i ovnen lige før serveringen ved 225º. I ca. 10-15 min., til det er gennemvarmt og sprødt, og brødskiverne også er ristede.
Tag brødet ud af ovnen, fyld det med salaten. Læg låget over og server det varmt med de ristede brødskiver og brøndkarse. Brødet skæres for ved bordet. Anret resten af fyldet i en skål og byd det til hvidløgsbrødet.

Tip: I stedet for tre slags skaldyr/fisk kan anvendes skinke, tunge og kyllingekød skåret i strimler.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>