Meats, Mikrobølge – Personer: 4
4 spsk olivenolie
6 kyllingeunderlår
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, presset
1 lille blæksprutte i skiver tiarmet
1 grøn peberfrugt i strimler
225 g hakket flåede tomater
375 g løse ris
1 tsk paprika
3/4 dl tør hvidvin
½ tsk safran udblødt i 6 dl. kogende hønsebouillon
evt. 12 blåmuslinger i skal
175 g rød peber fra dåse, afdryppet og skåret i strimler
100 g rejer med skal
100 g frosne ærter
Pynt:
1t. friskhkt. persille
Forvarm et stort bruningsfad i 7min. på højste effekt, eller efter fabrikantens brugsanvisning. Kom kyllinglårene og halvdelen af olien i fadet og steg i 5min. på højste effekt. Fydt dem 2 gange under tilberedningen. Kom resten af olien i et halvdybt fad, tilsæt hvidløg og blæksprutte og svits 4 min. på højste effekt. Tilsæt peberfrugt og tomater og kog 4min. på højste effekt. Tilsæt kylling, ris, paprika og vin og kog 3min. på højste effekt. Tilsæt bouillon med safran og evt. muslinger samt rød peber. Kog under låg (el. mikrobølgefilm) i 15min. på højste effekt. Tilsæt rejer og ærter. Kog under låg i 5min. på højste effekt. Pynt retten og server.
Kilde: Christian Phillip, 30 Jan 94