Kategorier

Fromage Blanc (frisk ost)

1 ltr. sødmælk
1 dl. kærnemælk (frisk tappedato)
2 dråber osteløbe i 2 cl. koldt vand

Mælken opvarmes i en gryde til 75 – 85 grader, og afkøles igen med det samme, til stuetemperatur (20-22 grader) i vandbad.
Kærnemælken tilsættes under omrøring. Så hældes osteløben i, og det er vigtigt, at de 2 dråber er fortyndet i 2 cl. koldt vand, da osteløben bliver virkningsløs ved varmepåvirkning. Osteløben fordeles i mælken under omrøring.
Blandingen hviler i 24 timer ved stuetemperatur, og må ikke komme i bevægelse, da den så vil klumpe og få grynet konsistens.
Efter 1 døgn skæres den koagulerede mælk i tern (2×2 cm) med en skarp kniv.
Opøses i dørslag, som er foret med et osteklæde eller andet fintvævet stof.
Massen afdrænes i 5-7 timer – 6-7 dl. valle fjernes.
Ostemassen kan nu hældes ud af osteklædet, og er klar til videre forarbejdning.

NB! Frisk ost kan holde sig uden tilsætninger 3-4 døgn i køleskab.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.