500 gram store rejer
1 mellemstor courgette
Til Dejen :
1 æggeblomme
½ kop isafkølet mineralvand
½ kop mel
Lidt salt og lidt bagepulver
Olie til Friturestegning
Fremgangsmåde : Tilberedningstid ca. 30 minutter.
1 : Tør rejerne forsigtigt af i en køkkenrulle. Skyl courgetten og skær den i ½ cm. tykke skiver.
2 : Pisk ingredienserne til dejen sammen i en lille skål og stil skålen oven i en større skål, som er fyldt med isterninger. På denne måde bliver dejen ved med at holde sig iskold.
3 : Varm fritureolien op i en gryde, Dyp rejerne og courgetteskiverne i den iskolde dej og steg dem gyldenbrune og sprøde i den varme olie.
Tip : steg kun små portioner ad gangen, så undgås at det hele klister sammen.
Forslag til tilbehør : Soya-citron sauce. Saucen laves ved at følgende ingredienser blandes godt sammen : 3 spsk. sojasauce, 3 spsk. citronsaft, 1 spsk. jordnøddeolie eller sesamolie, 3 spsk.
risvin eller tør sherry, 2 tsk. sukker, 1 tsk. sesamfrø, lidt salt og lidt af det 3. krydderi.