Kategorier

Helles frugttærte

Mørdej:
250 g mel
225 g smør
25 g sukker
ca 1/4 dl vand

Mandelmasse:
200 g marcipan
1 lille æggehvide

Fyld:
ferskner, abrikoser eller druer
 
Gele:
1/4 l frugtsaft fra ferskner, lidt citronsaft, rom eller cognac
3 blade husblas

Smøret smuldres i melet.Sukker og vand tilsættes, og dejen samles med let hånd. Lad den hvile køligt 1 times tid. Riv marcipan på råkostjern og rør den piskede hvide i. Rul tærtedejen ud og beklæd en smurt tærteform hermed. Smør marcipanen ud herover og bag tærtebunden ved 200 grader i ca 15 min el. til den er gylden. Læg frugterne sirligt ovenpå og dryp lidt frugtgelé over, når den er ved at stivne. Giv crémefraiche til tærten.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.