Kategorier

Fra havet i wok

Til fire personer – rimelig og godt fra havet

600 gr hyse- eller hvittingfilet
1 æg
1/2 dl hvedemel
1 tsk salt
2 spsk smør til stegning

Saucen:
2 store tomater
pickles fx
1 spsk smør
1 spsk Maizena
1 spsk vineddike
1 spsk sukker
1 spsk soyasaus – kinesisk
1 dl -1½ dl fiskeboulion (vand og ½ fiskeboulion terning)
citron
persille

Server kogt ris til

Hav alle ingrediensene i 1 og 2 klart målt op og mest mulig tilberedt på forhånd, noget af det bedste med wok er at det kan gå så hurtigt – prøv på denne måde at lave maden mens gæstene er klar
Små stykker af fisken dyppes først i det sammenpiskede æg og derefter i en mel/salt-blanding. Lad det tørre lidt og gentag paneringen. Steg stykkene i smørret i wokken til de er let brune. Det ta´r få minutter, og læg dem så højt oppe på kanten i wokken, så holder de sig varme.
Sausen: Lad 2 flåede/hakkede tomater og 1 dl hakket pickles snurre 3-5 minutter i 1 spsk smør. Hæld 1 spsk Maizena i som du først rører ud i 3 spsk vand. Hæld 1 spsk eddike, 1 spsk sukker, 1 spsk soyasauce og fiskeboulion og lad saucen småkoge 2-3 minutter MEN husk at røre hele tiden.
Læg fisk på fad og hæld saucen over, pynt med persillen og citronskiver.
1 kilo rensede kogte rejer måske med skal , krepsehaler etc kan bruges på samme måde, gerne uden at de paneres eller altså bare lægges i sausen til varming. Fx kan skaldyrene lægges i sausen foran gæstene eller at de selv piller rejene mens sausen holdes varm på en eller anden måde – tevarmer fx.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.