Kategorier

Fiskesuppe

Fisk, Suppe – Personer: 1

½ kg Torsk med ben
2 Søtunger eller rødtunger
200 g Pil selv rejer
10 g Smør
1 l Vand
2 ½ dl Tør hvidvin
1 Løg
1 Gulerod
2 Stilke esdragon
5 Hvide peberkorn
½ ts Salt
3 Kartofler
2 Porrer
1 Fennikel
10 g Smør
4 Tomater
1/4 ts Safran
1 Fed presset hvidløg
½ ts SaltPeber

Fisken fileteres, skæres i terninger og stilles i køleskabet. Rejerne pilles. Fiskeben, skind og hoveder samt rejeskaller svitses i smør. Vand, vin, løg, gulerod, esdragon, peberkorn og salt tilsættes. Snurrer sammen i 20 min. Fiskefonden trækker 20 min. og sies gennem et klæde. Kartoflerne skrælles og skæres i terninger. Porrerne skæres i ringe. Fenniklen skæres i terninger. Grøntsagerne svitses i smør. Fiskefond tilsættes. Tomaterne skoldes, flås og presses igennem en sigte. Tomater, safran og hvidløg tilsættes. Snurrer sammen i 6 min. Fisketerningerne til sættes. Snurrer med yderligere 3 min. Rejerne vendes i. Smages til med salt og peber.

Tips: Man kan bruge mange andre slags fisk til denne suppe. F.eks. rødfisk, sej, pighvar, foreller m.v. Hvis man vil lave en hurtig udgave ud fra frossen fisk, kan der bruges fiskebouillon i stedet for fiskefond.

Kilde: Vinklub Nr. 1, november 1992. Andre Dewald, 06 Maj 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>