Kategorier

Fiskesuppe fra New Zealand

6 personer

3 skiver bacon klippet i små strimler
2 hakkede løg
1 porre i fine skiver
3 stilke bladselleri i skiver
2 fed hvidløg
3 kartofler
2 spsk mel
6 dl. vand
1 fiskebouillonterning
2 dl. hvidvin
Lidt timian
Lidt basilikum
1 laurbærblad
4 dl. piskefløde
600 g torskefilet
meget klippet persille
Salt
Peber

Baconskiverne letsteger evt. i lidt smør sammen med løg, porre, bladselleri og de knuste fed hvidløg, lidt efter tilsættes kartoflerne i skiver, herover drysses mel, og vand med bouillonterning hældes ved sammen med vin og krydderier. Det hele småkoger i 15 min., til kartoflerne er møre. Så tilsættes fløden, og gerne lidt safran, hvis du har, og heri fisken, der er skåret i brede strimler. Koger med i nogle minutter, til fisken er fast og hvid. Suppen smages til med salt, peber og gerne hvidvin. Serveres med klippet persille og brød samt evt. lidt smør. Suppen kan fryses, og den kan evt. yderligere pyntes med rejer.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.