Kategorier

Fjordreje-bisque

Rejer – Personer: 4

500 g fjordrejer
100 g kogte, pillede fjordrejer til garniture
4 spsk olivenolie
1 lille, skrællet gulerod, -skåret fint
1 lille, skrællet pastinak, -skåret fint
1 lille rødløg, skåret fint
½ rød peber, skåret fint
3 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
1/4 tsk paprika
12 peberkorn
1 spsk tomatpure
stilke af timian, persille,-basilikum og kørvel
½ l tør hvidvin + ½ l vand eller ½ l fiskefond
½ l piskefløde

Fjordrejer, grøntsager, hvidløg, ingefær, tomatpuré og paprika sauteres i olivenolie til det begynder at tage farve. En suppevisk bundet af krydderurtestilke kommes ved sammen med peberkorn. Hvidvin og vand hældes over. Koges under låg i 30 min. Blendes, kommes tilbage i gryden, bringes i kog og sigtes. Der skulle nu gerne være ca. 5 dl rejebisque, der smages til med salt. Herfra kan man fx lave suppe eller bavaroise. Hér handler det jo om suppe, så piskefløden hældes i bisquen, koges igennem, smages til og serveres i suppetallerkener – garneret med de pillede fjordrejer.

Kilde: Meyers køkken, 12. maj, Tekst TV, DR TV

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.