Kategorier

Garvet laks

1 kg fersk laks (gerne midterstykke)
3 spsk salt
4 spsk sukker
1 stort bundt groft klippet og grundigt skyllet dild
1 tsk groftkværnet, hvid peber

Rens fisken (undgå vand) og dup den tør. Fjern rygben og træk forsigtigt de øvrige ben ud med en pincet. Skær kødet i fileter, men lad skindet blive på. Bland salt og sukker og drys et par skefulde i bunden af et glasfad med høje sider. Drys også med lidt klippet dild og hvid peber. Læg fisken sammen, kødside mod kødside, så den ser hel ud, med størstedelen af sukker-salt blandingen samt dild og hvid peber imellem. Resten fordeles på fiskens overside. Læg et let pres over fisken, dæk skålen tæt til med plastfilm og stil den i køleskabet i et døgn. Vend fisken 3-4 gange undervejs. Inden serveringen fjernes krydderierne, og laksen skæres i tynde skiver og pyntes med friske dildkviste. Giv en god sennepskartoffelsalat til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.